Modernit saddukeukset

Konservatiiveja on monesti syytetty farisealaisuudesta, koska he pyrkivät noudattamaan tarkasti Raamatun käskyjä. Todellinen ja huomionarvoinen ongelma on kuitenkin se, että Suomen kirkon ovat vallanneet kokonaan saddukeukset.

Saddukeukset olivat yläluokkaisten juutalaisten puolue Jeesuksen aikoihin. Josefuksen mukaan saddukeukset olivat järkeisuskoisia eivätkä uskoneet yliluonnollisiin asioihin kuten enkeleihin, ylösnousemukseen tai kuolemanjälkeiseen elämään. Heillä oli tärkeitä papillisia rooleja temppelissä. Lisäksi he toimivat yhteistyössä pakanoiden eli roomalaisten kanssa.

Kun vähän soveltaa tuota kuvaa tähän hetkeen, niin tässähän puhutaan ihan selvästi nykypäivän liberaaleista.

Arkkipiispamme on oikea saddukealainen ylipappi. Nykypäivän saddukealaisuuteen kuuluu, että kuolemanjälkeisestä elämästä ei juuri puhuta, vaan kaikki huomio kiinnitetään tähän maailmaan. Jeesuksen ylösnousemukseen ei todellisesti uskota. Samalla hoidetaan virkamiesmäisesti papillisia rooleja kirkossa. Lisäksi tehdään yhteistyötä pakanoiden ja ympäröivän maailman kanssa sillä tavoin, että alistutaan heidän mielipiteeseensä, eikä pidetä Raamatun ja kirkon tradition mukaista opetusta minään.

Jeesus muuten varoittaa saddukeusten hapatteesta. Kuka olisi uskonut, että sitä saisi varoa vielä tänäkin päivänä?

Kommentit

  1. Joo - juuri näinhän se on nähtävä: liberaaliteologialla on esikuvansa - sen edustajien sitä itse huomaamatta tai esilletuomatta - jo juutalasuudessa. JS

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit