Tavoitteena kirkolliskokous

Olen ehdolla kirkolliskokoukseen Helsingin hiippakunnasta maallikkovaalissa numerolla 79. Seuraavassa vaaliteemani tiivistetysti:

Kirkon suurin ongelma on sen jäsenten maallistuminen. Siihen on vastattava painokkaasti evankeliumin julistuksella ja kristinuskon selkeällä opetuksella.

Kirkon itseymmärrys on kadoksissa. Siksi sen olisi löydettävä hengellinen luonteensa. Kirkosta ei saa tulla pelkästään yhtä valtionkonttoria lisää, josta ostetaan hengellisiä palveluita, vaan sen tulee olla hengellinen yhteisö, syntisten sairaala, josta ihminen löytää armon ja pelastuksen.

Nuoret aikuiset olisi saatava mukaan kirkon toimintaan. Tämä ei voi tapahtua muuttamalla kirkon oppeja, vaan uudistuksen on noustava Raamatun armollisesta sanomasta.

Samaa sukupuolta olevia pareja ei tule siunata kirkollisesti avioliittoon. Ei nyt eikä koskaan!

Konservatiivien syrjiminen on lopettava kirkossa. Eri herätysliikkeille ja lähetysjärjestöille tulee olla edelleenkin tilaa ja rahoja. Herätysliikkeet ovat rikastuttaneet kirkollista elämää pitkään ja niiden tekemä työ on kirkolle siunaukseksi.

Opiskelen teologiaa ja teen siitä parhaillaan gradua. Olen työskennellyt useana kesänä kesäteologina eri seurakunnissa ja siten nähnyt kirkollista elämää monelta suunnalta. Herätysliikkeet ovat minulle tärkeitä. Erityisesti olen ollut mukana evankelisessa liikkeessä, jossa toimin edelliset kolme vuotta Helsingin evankelisten opiskelijoiden työntekijänä. Siinä työssä sain tärkeitä näkökulmia nuorten aikuisten tavoittamiseen.

Motto: Kirkon liberalisoituminen on pysäytettävä!

Lukemalla tätä blogia voit saada vielä paremman käsityksen, mitä mieltä olen kirkon tulevaisuudesta ja ajankohtaisista kirkollisista kysymyksistä.

Kommentit