Ehdolla kirkolliskokoukseen

Olen ehdolla kirkolliskokoukseen Helsingin hiippakunnan maallikkovaalissa. Seuraavassa lyhyt esittelyteksti:

Työskentelen Suomen Raamattuopistolla Avoimen raamattukoulun vastaavana opettajana. Koulutukseltani olen teologian maisteri. Herätysliikkeet ovat lähellä sydäntäni. Opiskeluaikoina toimin useassa eri seurakunnassa kesäteologina ja olin aktiivisesti mukana Suomen teologisen instituutin toiminnassa.

Olen uskova luterilainen kristitty, joka kantaa huolta kirkkomme hengellisestä tilanteesta. Kirkolliskokoukseen olen ehdolla hätänumerolla 112.

Kirkkoa uhkaavat lähivuosina suuret haasteet. Kirkosta erotaan kovaa tahtia. Sen jäsenet maallistuvat eivätkä enää usko niin kuin kirkko opettaa. Samaan aikaan kirkon sanoma Kristuksesta uhkaa hukkua, kun kirkkoa mainostetaan lähinnä jonkinlaisena koko kansan hyväntekeväisyyslaitoksena.

Kirkon sanoma Kristuksesta on sen suurin aarre. Tähän sanomaan kirkon tulisi orientoitua entistä voimakkaammin. Kirkon jäsenkato ei lopu ennen kuin kirkossa ymmärretään että kirkko on pohjimmiltaan hengellinen yhteisö. Selkeä kristillinen julistus ja opetus on paras lääke jäsenten maallistumista ja kirkosta eroamisia vastaan. Nuoria aikuisia ei saada pysymään kirkossa joustamalla kirkon opeista, vaan julistamalla heille autenttista kristinuskoa. Haluankin kirkolliskokouksessa puolustaa klassista kristinuskoa, jotta se voisi vielä vaikuttaa kirkossamme.

Samaa sukupuolta olevia ei tule vihkiä eikä siunata kirkollisesti avioliittoon, vaikka yhteiskunnallinen lainsäädäntö näiltä osin muuttuukin. Tässä kysymyksessä emme voi erota Raamatun selkeästä opetuksesta ja kirkon kaksituhatvuotisesta traditiosta yhteiskunnallisen paineen edessä.

Kaikille herätysliikkeille, lähetysjärjestöille ja konservatiiveille tulee antaa tilaa ja rahoja edelleen kirkossamme. Lähetystyötä ei tule tekaistujen syrjintäsyytösten varjolla ajaa alas. Eri herätysliikkeet ja lähetysjärjestöt ovat kirkon suuri rikkaus ja niiden työ on kirkolle siunaukseksi.

Tarkemmin ajatuksistani saa selkoa tätä blogia lukemalla.

Kommentit

Suositut tekstit