Älä alistu!

Muutamat kirkon piirissä olevat järjestöt ovat aloittaneet kampanjan, jonka "tavoitteena on kannustaa ja rohkaista seksuaalisuutensa ja elämänhallintansa kanssa kamppailevia nuoria olemaan alistumatta yhteiskunnalliseen painostukseen arvokysymyksissä." Tämä älä alistu! -kampanja nostatti heti mylvivän keskustelun.

Kampanjaan kuuluu video, jossa nuori nainen kertoi siitä kuinka oli kääntynyt biseksuaalista heteroksi. Lisäksi kampanjassa kannustetaan ihmisiä elämään Raamatun mukaan eikä vallitsevien yhteiskunnalisten arvojen tai mielipiteiden mukaan. Tämä nosti vastalauseiden myrskyn. Jotkut jopa pohtivat rikosilmoituksen tekoa tästä kampanjasta.

Olen käsitellyt tässä blogissa jo moneen kertaan miksi kristinuskon mukaan homoseksuaalisuuden harjoittaminen on väärin. Nyt ajattelin sanoa muutaman huomion tästä mielipideilmastosta, mikä maassamme vallitsee.

Kampanjasta rikosilmoituksen tekeminen on absurdia. Nimittäin tämä kampanja on täysin uskonnonvapauteen kuuluva asia. Jos uskonto kieltää homoseksuaalisuuden harjoittamisen, niin kai siitä silloin saa kertoa uskonnon piirissä oleville ihmisille. Eli jos kyseessä on rikos, silloin uskonnonvapaus on maassamme mennyttä kalua.

Ihmettelen myös, että jos setalaisten arvomaailmassa sukupuoli ja seksuaalisuus ovat liukuvia käsitteitä, mitä väärää on siinä, että homoja yritetään eheyttää heteroiksi? Ei kai tuo kääntyminen voi mennä vain yhteen suuntaan, heterosta homoksi?

Ja jos joku kokee, kuten kampanjan videossa ollut tyttö, että on pystynyt kääntymään homoseksuaalisuudesta heteroksi ja tämä on vielä parantanut elämänlaatua, niin mitä väärää tässä voi olla? Eikö jokaisen tulisi saada elää niin kuin kokee oikeaksi? Saahan tästä kokemuksesta sitten vielä muillekin kertoa?

En siis kertakaikkiaan pysty ymmärtämään, mikä tässä kampanjassa on niin ihmeellistä, että siitä pitäisi tehdä rikosilmoitus.

Tässä vielä linkki kampanjaan ja video, käy katsomassa:

http://www.nuotta.com/raamattu/nuorten-ala-alistu-kampanja-haastaa-vallitsevan-arvomaailman

Kommentit

  1. Ei se minunkaan mielestäni ole rikos juridisessa mielessä. Mutta eettisessä mielessä kampanja on rikos ihmisyyttä vastaan.

    "Rikos" on pikkujuttu sen rinnalla, että joidenkin ihmisryhmien mielestä on olemassa sellainen asia kuin "synti", josta voidaan tuomita ikuiseen rangaistukseen.

    VastaaPoista
  2. Edelleenkään en ymmärrä mitä väärää tuossa on, että Anni kertoi omista kokemuksistaan? Onko se muka rikos ihmisyyttä vastaan?

    VastaaPoista
  3. http://koti.phnet.fi/petripaavola/annintarina.html

    Kannattaa lukea linkin takana oleva kirjoitus ajatuksista jotka heräsivät videon katsomisesta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit