Ulkokultaisuuden aikakausi

Tänä päivänä moraalista on usein tullut eräänlaista aseman nostatusta. On hyväksi kuulua niihin ihmisiin, joita pidetään hyvinä ja jotka ajattelevat niin kuin hyvinä pidettyjen ihmisten kuuluu ajatella. Tällöin ei enää kysytä, mikä on totta ja oikeaa, vaan mikä näyttää ulospäin mahdollisimman hyvältä ja mikä on yhtäpitävää keskimääräisen vallassa olevan ajattelutavan kanssa.

Hyvin keskeinen nykyajan moraalinen vaatimus on siis tietty ulkokultaisuus. Sinun täytyy ylläpitää hyvän ihmisten mainettasi hyväksymällä poliittisesti korrekteja moraalikäsityksiä ja olemalla julkisesti niiden puolella. Yksityiselämässäsi saat sitten toimia lähes miten haluat. Hyvä moraali ei aikamme ajattelussa kulje niinkään yksittäisten tekojen tasolla, vaan ihmisryhmien sekä oikean suuntaisesti viestivän puheen ja ajattelun tasolla.

Kristinuskon suhteen tästä seuraa, että ei ole kristillistä olla kristitty. Aika usein kuulee väitettävän, että Jeesus olisi ajanut vaikkapa seksuaalisten vähemmistöjen asemaa, mutta kristityt, jotka ottavat hänen sanansa tosissaan, ovat sen vuoksi Jeesuksen lähimmäisenrakkautta ja suvaitsevaisuutta vastaan. Jeesuksen sanoman ja aikamme muoti-ideologioiden välille vedetään näin yhtäläisyysmerkit ja jokainen, joka sen jälkeen niitä vastustaa, ei ole oikea kristitty.

Lopulta Jeesus edustaa ihmisille kaikkea muuta kuin mitä hän oikeasti edusti. Usein esimerkiksi sanotaan, että jos Jeesus eläisi tänään, hän äänestäisi sitä ja sitä puoluetta ja ottaisi niiden ja niiden ihmisryhmien aseman ajettavakseen ja vaikuttaisi sellaista ja sellaista yhteiskunnallista muutosta. Tällaiset kuvitelmat ovat kuitenkin kaukana totuudesta ja niiden tarkoitus yleensä on vain pönkittää omia poliittisia päämääriä ja omaa valta-asemaa.

Olen varma, että jos Jeesus eläisi tänään, hänen kohtalonsa ei olisi sen kummempi kuin ensimmäisellä kerralla. Varmasti hän olisi vihapuhekäräjillä heti ensimmäisen opetuksensa jälkeen. Media tekisi kaikkensa, että hänet ensiksi vaiennettaisiin ja sitten häväistäisiin. Häntä vihattaisiin niin paljon, että hänet lopulta olisi pakko teloittaa – oikeuden luvalla tai ilman. Emme me ihmiset ole muuttuneet miksikään.

Tässä ilmapiirissä uskosta halutaan tehdä joko yksityisasia, joka ei vaikuta mihinkään tai keneenkään tai sitten se halutaan muotoilla uudestaan aikamme ajattelutapoihin yhteensopivaksi, jolloin se ei myöskään vaikuta mihinkään tai keneenkään. Näin sen vaikutus halutaan poistaa kaikin tavoin näköpiiristämme ja julkisesta elämästä. Silloin ulkokultainen elämä aikamme ajattelutavoille kumartaen saa jatkua liikoja häiritsemättä.

Tällä tavoin kristityt nujerretaan paljon kätevämmin kuin silloin, jos heidät syötettäisiin leijonille tai poltettaisiin roviolla. Muotoilemalla kristinuskon sisältö uudelleen varmistetaan se, että kristityt kuvittelevat heidän uskonsa olevan samaa kuin maallistuneen liberaalin maailman ja näin heidät saadaan alistettua huomattavasti vähemmällä vaivalla.

Kommentit

Suositut tekstit